Hem > Uncategorized > Pressmeddelande: Dementi om politiskt samarbete

Pressmeddelande: Dementi om politiskt samarbete

Dementi om samarbete mellan PA och Socialdemokraterna

Under den senaste veckan har många tolkat massmedias rapportering som om ett politiskt samarbete vore klart mellan Politiskt Alternativ (PA) och Socialdemokraterna (S). Inget kan vara mer fel. Det har inte funnits och finns inga partibeslut om att inleda ett samarbete.

Redan dagen efter valdagen bjöd Socialdemokraterna i Vilhelmina in PA till samtal kring den mycket bekymmersamma och svåra parlamentariska situationen där ingen entydig politisk majoritet återfinns åt något håll. Som partier måste vi ta vårt samhällsansvar och undersöka alla möjliga lösningar.

För S alt. S/V fanns en tydlig ”regeringsmöjlighet” genom ett eventuellt samarbete med PA. Samverkar PA med C/Kd/M krävs ytterligare stöd för en majoritet. Då Vänsterpartiet avböjt vidare diskussioner om en blocköverskridande politisk samling återstod Sd som ”vågmästare” – ett parti helt utan lokaltpolitiskt program och agenda. Samtalet mellan S och PA lämnade därför dörren öppen för fortsatta samtal och eventuella förhandlingar om ett samarbete. Det var detta som PA beslutade om förra onsdagen.

Under gårdagens medlemsmöte (22/9) tog PA beslutet att inte fortsätta samtalen om eventuellt samarbete. Beslut togs också att inte inleda några förhandlingar. Förhandlingar har således aldrig förekommit mellan PA och S alt. S/V.

Politiskt Alternativ kommer nu fortsätta sitt arbete med eftervalsanalys och inleda samtal om möjligheterna till valteknisk samverkan med övriga partier. Det interna partiarbetet måste nu få sin tid och vi beklagar att vår vilja att ta ansvar i den allvarliga politiska situation har lett till vantolkningen att samarbete redan beslutats och inletts.

Styrelsen för Politiskt Alternativ

Kategorier:Uncategorized
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: